Personal

Ridhuschef Gunnar Larsson

 

Arbetsbeskrivning: Drivit ridskolan sedan 1979 tillsammans med Sussie. Ansvarar för utveckling och att ridskolan bedrivs på ett sådant sätt som klubb och kommun föreskriver.

 

Erfarenhet av hästar/utbildning/meriter: Utbildad hovslagare och gått lantbruksskolan. Tävlat i hoppning under 30 år med SM- placering.

 

Familj/djur: Fru och två döttrar, tre hundar och en katt.

 

Motto: "Vår ambition är att våra elever ska lära sig att rida på trevliga hästar som passar för uppgiften som ridskolehäst, vi har även ett krav att eleverna ska undervisas av utbildade ridinstruktörer. Vi eftersträvar en atmosfär som ska tilltala både barn, ungdomar och vuxna elever. Vi försöker hela tiden att utveckla vår verksamhet."

 

Ridskolechef Mia Pettersson

 

Arbetsbeskrivning: Ridskolechef

 

Erfarenhet av hästar/utbildning/meriter: Jobbar med hästar på heltid, när jag inte är på Hamre så jobbar jag med tävlingshästar och utbildar ryttare. Har gått hippologprogrammet med inriktning ridlärare och har level III examen. Har även utbildat mig till gymnasielärare inom häst och C-tränare i hoppning. Har tidigare jobbat på Åtvidabergs Ridskola som ridskolechef. Har själv tävlat med placering tom 135 hoppning och LA dressyr.

 

Familj/djur: Bor tillsammans med min sambo Ola och hundarna Tim och Neo. Har fem egna hästar.

 

Motto: " Behandla andra som du själv vill bli behandlad"

 

Emma Kåbring

 

Arbetsbeskrivning: Ridlärare

 

Erfarehet av hästar/ubildning/meriter: Jobbar med hästar på heltid, bedriver egen verksamhet med inriktning på in- tillridning och utbildning av hästar. Tävlar själv 155 hoppning och har deltagit i flertalet SM i hoppning. Främsta placering är NM guld 2014!

Var 2013 uttagen till Ridsportförbundets talangsatsning i hoppning.

 

Familj/djur: Har sex egna hästar, allt från unghästar till elithästar. Min familj består av min mamma Mia, pappa Erik, mina tre syskon och ett gäng hundar:)

 

Motto: "Det är inte hur man har det utan hur man tar det"

 

Emma Lindström

 

Arbetsbeskrivning: Ridlärare

 

Erfarehet av hästar/ubildning/meriter: Jag är mer eller mindre uppväxt på ridskola, började jobba på Köpings ridklubb medan jag gick i högstadiet där jag fortsatte jobba fram till 2012. Har läst hippologprogrammet och under sista året har jag jobbat på Hallsta ridklubb samtidigt. Jag har tävlat hoppning till 125 och dressyr i Msv B.

 

Familj/djur: Min familj består av mamma med sambo, pappa och mina två yngre bröder. I stallet har jag också en häst.

 

Motto: "Allt går bara man vill "

Yannic Jönsson

 

Arbetsbeskrivning: Instruktör med ansvar för stallfior och skötare.

 

Erfarenhet av hästar/utbildning/meriter:

 

Familj/djur: Bor tillsammans med sambon och mina två hundar Zoey och Lilla my som är av rasen rotweiler och chihuahua.

Mirja Johansson

 

 

Elin Fernqvist

 

Arbetsbeskrivning: Instruktör

 

Erfarenhet av hästar/utbildning/meriter: Började rida på ridskola vid 6-års ålder fram tills jag fyllde 11 år då jag fick min första ponny. Har haft medryttarhästar och foderhästar tills jag började på gymnasiet här på hamre, Västerås ridgymnasium. Efter studenten har jag jobbat som hästskötare i stall med både tävlingshästar och med avel som inriktning. Har jobbat på hamre som ridlärare på söndagar och kommer nu vara ridlärare här även i veckorna.

 

Familj/djur: Bor tillsammans med min sambo och har hästen "Firre" i stallet.

 

Motto: "Var dig själv- det finns redan så många andra"

Anna-Karin Björkström

 

Arbetsbeskrivning: Stallpersonal och matbespisningspersonal på gymnasiet.

 

Erfarenhet av hästar/meriter: Började rida vid 10 års ålder efter mycket tjat på mina föräldrar. Har nu ridit och hållit på med hästar i 20 år. Gått grundkursen på Strömsholm HT -01 som innefattar hästskötarkurs med godkänd examen och ridledarkurs. Hr sedan jobbat i stall med tävlingshästar, unghästar, föl och fölston och lite semin.

 

Familj/djur: Bor med min sambo i lägenhet. Har för närvarande inga djur men har haft katt i hela mitt liv och även två hästar.

 

Motto: " Vara en tydlig och bestämd ledare för hästen så att den känner sig trygg och avslappnad i all hantering"

Eva Angeria

 

 

Arbetsbeskrivning: Eva arbetar heltid i stallet måndag - fredag. Eva kör traktorn och ansvarar bl.a för harvning i ridhusen.

Maria Livendahl

 

Arbetsbeskrivning: Jobbar i stallarna på dagarna mestadels med inackorderingarna.

 

Maja Tegnelid

 

Arbetsbeskrivning: Maja jobbar extra i stallet på helgerna. Rider här på ridskolan och har Alfred som favorithäst!

 

Rebecca Nyström

 

Arbetsbeskrivning: Stallpersonal i ridskolans stallar.

 

 

Sara Åkerlund

Hamre Ridskola, Hamre Gård, Västerås 021-80 02 18, kansli@hamreridskola.se